(For English, please scroll down)

 1. Hoe werkt het gebruik van de deelfietsen?
  Je kunt hier een stap-voor-stap uitleg vinden over het gebruik van de App.

 2. Kan ik de deelfietsen reserveren?
  Nee, op dit moment is het niet mogelijk te reserveren. Ons uitgangspunt is dat we ervoor zorgen dat er altijd genoeg aanwezig zijn, zodat reserveren niet nodig is.

 3. Kan ik meer dan één deelfietsen huren?
  Nee, op dit moment kun je maximaal één fiets per account huren. Je moet in de buurt van een fiets zijn om het slot te bedienen en het is vaak onpraktisch als je met één smartphone meerdere fietsen moet bedienen.

 4. Het lukt me niet om de fiets te openen/sluiten/in te leveren, en nu?
  We hebben een losse pagina opgezet die oplossingen bespreekt voor problemen met het openen/sluiten/inleveren van de fiets.

 5. De fiets stuurt zwaar en maakt daarbij een tikkend geluid
  Onze fietsen hebben een stuurslot dat zorgt dat het stuur niet kan draaien als de fiets op de standaard staat. Als het slot erop zit kun je wel sturen, maar dit gaat zwaar en het stuur maakt dan een tikkend geluid. Je kunt dit stuurslot eraf halen door aan de schijf te draaien die onder aan het stuur (op het balhoofd) zit. Je ziet er twee icoontjes op staan: oranje en groen. Door de groene kant op te draaien gaat hij los. Zet hem ook maar niet meer vast, want het gaat zonder stuurslot ook goed!

 6. Mijn werkgever biedt elektrische fietsen, maar hij gaat niet 'aan'
  Bij een aantal e-bikes gaat de accu in standby-modus na 24uur. Door op de knop te drukken van de accu gaat deze weer aan en is de e-bike weer te gebruiken.

 

Vragen?
Mail ons op help@goabout.com. Op basis van de vragen zullen we deze pagina verder uitbreiden.

 

ENGLISH

 1. Can I make book bikes in advance?
  No, at this point it is impossible to book bikes in advance. Our goal is that there are always enough bikes at every location, so there is no need to book.

 2. Steering is hard and makes a noise
  Our bikes have a lock to obstruct steering while it is on its stand. If locked, steering can be heavy and makes a ticking noise. You can remove the lock by turning the black disc at the bottom of the stem, above the head tube. It shows two icons, one green and one orange. You will have to turn it to the green side (counterclockwise). Please don't lock it again, it is fine without.