Met de GoAbout App kun je zowel deelfietsen, deelauto's en OV-tickets bestellen. Hier leggen we je uit hoe alles werkt.

Algemeen

• Ten eerste heb je de GoAbout app nodig, die kun je downloaden in de iOS App Store of in Google play
  • Krijg je via je werkgever een abonnement of wil je een abonnement afsluiten, kijk dan op de desbetreffende website voor meer informatie. Mail naar help@goabout.com  als je de juiste pagina niet kunt vinden.
  • Bij het doen van een bestelling zal je gevraagd worden om een account aan te maken. Voordat je de bestelling kunt bevestigen zul je in ieder geval:
    • Een account moeten aanmaken, geef je persoonlijke e-mail adres + wachtwoord op. Je bevestigt je e-mail adres door naar je inbox te gaan en te klikken op de link in de bevestigingsmail.
    • In de App één cent over te maken. Hier wordt om gevraagd nadat je een fiets hebt gepakt en voor de stap waarin je je bestelling bevestigt. In het geval je gebruik maakt van betaalde diensten wordt er bij afloop van de maand een factuur naar je verstuurd waarna een automatische incasso zal plaatsvinden.

Deelfietsen

1. Bekijk de locaties op de kaart en kies voor een deelfietslocatie.
  2. Kies op 'info & prijzen' voor meer informatie of kies een fiets uit de lijst (zorg dat je in de buurt van de fiets staat) als je door wilt gaan met bestellen. De bluetooth van je telefoon wordt gebruikt om verbinding te maken met het slot van de fiets.
  3. Maak een account of login. Nadat je een fiets gekozen hebt wordt de eerste keer dat je een fiets pakt  gevraagd je profiel aan te vullen met de benodigde informatie en 1ct te betalen.
  4. Check of alles klopt op het bevestigingsscherm en ga akkoord wanneer je de deelfiets wilt bestellen. Let ook op het paarse vlak bovenin. Wanneer je gebruik maakt van een (werkgevers)abonnement, moet deze hier geselecteerd staan.
  5. Nu kun je de deelfiets gebruiken. Het slot kun je met je telefoon openen en sluiten. De bestelling vind je in het beginscherm van de App.
  6. Wanneer je de fiets weer wilt inleveren doe dan het volgende:
    1. zorg er dan voor dat je op een inleverlocatie bent,
    2. zorg ervoor dat het slot gesloten is,
    3. druk op inleveren en kies vervolgens op welke locatie je staat,
    4. je locatie en het slot wordt gecheckt. Als alles klopt wordt je gebruik beëindigd en wordt je gevraagd om feedback,
    5. laat ons weten wat je ervan vond en of de fiets onderhoud nodig heeft.

Deelauto's

1. Om de deelauto's in de app te zien, moet je een abonnement hebben. Een abonnement sluit je af via: goabout.com/autoabonnement
  2. Bekijk in de app de locaties op de kaart en kies voor een deelautolocatie.
  3. Kies op 'info & prijzen' voor meer informatie of kies een auto uit de lijst als je door wilt gaan met bestellen. Klik 'verder' als je door wilt gaan met bestellen.
  4. Maak een account of login. Nadat je een auto gekozen hebt wordt de eerste keer dat je een auto pakt gevraagd je profiel aan te vullen met de benodigde informatie en 1ct te betalen. We vragen hier bijvoorbeeld om je rijbewijsnummer en geboortedatum.
  5. Check of alles klopt op het bevestigingsscherm en ga akkoord wanneer je de deelauto wilt bestellen. Let ook op het paarse vlak bovenin. Wanneer je gebruik maakt van een (werkgevers)abonnement, moet deze hier geselecteerd staan.
  6. Nu kun je de deelauto gebruiken. Je kunt de auto met je telefoon openen en sluiten. De bestelling vind je in het beginscherm van de App.
  7. Wanneer je de auto weer wilt inleveren doe dan het volgende:
    1. zorg er dan voor dat je op een inleverlocatie bent (je vindt deze in de app),
    2. zorg ervoor dat je de auto netjes achterlaat en op slot staat,
    3. druk op inleveren en kies vervolgens op welke locatie je staat,
    4. je locatie en de auto worden gecheckt. Als alles klopt wordt je gebruik beëindigd en wordt je gevraagd om feedback,
    5. laat ons weten wat je ervan vond en of de auto onderhoud of schoonmaak nodig heeft.

OV-tickets

1. Plan je reis in de planner en kies de reis die het beste bij je past.
  2. Wanneer je een reis met de trein hebt gekozen verschijnt onderin een bestel knop, klik erop.
  3. Maak een account of login. Vul indien nodig je profiel aan met de benodigde informatie en betaal 1 ct.
  4. Check of alles klopt op het bevestigingsscherm en ga akkoord wanneer je het e-ticket wilt bestellen. Let ook op het paarse vlak bovenin. Wanneer je gebruik maakt van een (werkgevers)abonnement, moet deze hier geselecteerd staan.
  5. Het e-ticket wordt vervolgens aan je account toegevoegd en is in je overzicht in de App terug te vinden.
  6. Om een e-ticket te gebruiken doe je het volgende:
    1. Op het station. Als je door een NS-poortje moet, dan is er altijd minimaal één poortje uitgerust met een barcode scanner. Hierbij zit op de plek waar je normaal je ov-chipkaart houdt een stuk glas waar je de barcode voor kunt houden. Hoef je niet door een poortje om bij de trein te komen, dan kun je gewoon doorlopen en in de trein instappen. Je hebt namelijk een geldig vervoerbewijs.
    2. In de trein. Treinconducteurs hebben een scanner bij zich waarmee ze de barcode van het ticket kunnen scannen. Ze zien op hun scanner dan gegevens van je reis en jou als persoon. Ze kunnen vragen om je id-bewijs om te checken of jij het ticket hebt besteld. Vanuit het e-ticket in de GoAbout App kun je rechtsonder ook nog doorklikken. Daar vind je een "trein zichtticket", mocht een conducteur geen scanner bij zich hebben dan kun je die laten zien.
    3. In de bus. Wanneer een bus uitgerust is met een barcode-scanner dan kun je de barcode gebruiken om in te checken. Vanuit het e-ticket in de GoAbout App kun je rechtsonder ook nog doorklikken. Daar vind je een 'bus zichtticket', die kun je gebruiken om aan de chauffeur of een controleur te laten zien.

Heb je vragen of opmerkingen over hoe deze pagina beter kan? Mail dan naar help@goabout.com