Met de GoAbout App kun je zowel deelfietsen, deelauto's en OV-tickets bestellen. Hier leggen we je uit hoe alles werkt.

Algemeen

• Ten eerste heb je de GoAbout app nodig, die kun je downloaden in de iOS App Store of in Google play
  • Krijg je via je werkgever een abonnement of wil je een abonnement afsluiten, kijk dan op de desbetreffende website voor meer informatie. Mail naar help@goabout.com  als je de juiste pagina niet kunt vinden.
  • Bij het doen van een bestelling zal je gevraagd worden om een account aan te maken. Dat zal als volgt verlopen:
    • Geef je persoonlijke e-mail adres + wachtwoord op,
    • Bevestig je e-mail adres door naar je inbox te gaan en op de link in de bevestigingsmail te klikken, ga vervolgens weer terug naar de App
    • Maak in de App één cent over. In het geval je gebruik maakt van betaalde diensten wordt er bij afloop van de maand een factuur naar je verstuurd waarna een automatische incasso zal plaatsvinden.

Deelfietsen

1. Bekijk de locaties op de kaart en kies voor een deelfietslocatie.
  2. Kies voor 'bestellen' voor meer informatie. Klik na het lezen van de informatie verder als je door wilt gaan met bestellen.
  3. Maak een account of login.
  4. Vul indien nodig je profiel aan met de benodigde informatie.
  5. Kies de deelfiets die je wilt gebruiken. Via de bluetooth van je telefoon wordt verbinding gemaakt het met slot van de fiets. Zorg ervoor dat je in de buurt van de fiets staat.
  6. Check of alles klopt op het bevestigingsscherm en ga akkoord wanneer je de deelfiets wilt bestellen.
  7. Nu kun je de deelfiets gebruiken. Het slot kun je met je telefoon openen en sluiten. De bestelling vind je in het beginscherm van de App.
  8. Wanneer je de fiets weer wilt inleveren doe dan het volgende:
    1. zorg er dan voor dat je op een inleverlocatie bent,
    2. zorg ervoor dat het slot gesloten is,
    3. druk op inleveren en kies vervolgens op welke locatie je staat,
    4. je locatie en het slot wordt gecheckt. Als alles klopt wordt je gebruik beëindigd en wordt je gevraagd om feedback,
    5. laat ons weten wat je ervan vond en of de fiets onderhoud nodig heeft.

Deelauto's

1. Bekijk de locaties op de kaart en kies voor een deelautolocatie.
  2. Kies voor 'bestellen' voor meer informatie. Klik na het lezen van de informatie verder als je door wilt gaan met bestellen.
  3. Maak een account of login.
  4. Vul indien nodig je profiel aan met de benodigde informatie. Zo wordt je gevraagd om je rijbewijs gegevens.
  5. Check of alles klopt op het bevestigingsscherm en ga akkoord wanneer je de deelauto wilt bestellen.
  6. Nu kun je de deelauto gebruiken. Je kunt de auto met je telefoon openen en sluiten. De bestelling vind je in het beginscherm van de App.
  7. Wanneer je de auto weer wilt inleveren doe dan het volgende:
    1. zorg er dan voor dat je op een inleverlocatie bent,
    2. zorg ervoor dat je de auto netjes achterlaat en op slot staat,
    3. druk op inleveren en kies vervolgens op welke locatie je staat,
    4. je locatie en de auto worden gecheckt. Als alles klopt wordt je gebruik beëindigd en wordt je gevraagd om feedback,
    5. laat ons weten wat je ervan vond en of de auto onderhoud nodig heeft.

OV-tickets

1. Plan je reis in de planner en kies de reis die het beste bij je past.
  2. Wanneer je een reis met de trein hebt gekozen verschijnt onderin een bestel knop, klik erop.
  3. Maak een account of login.
  4. Vul indien nodig je profiel aan met de benodigde informatie.
  5. Check of alles klopt op het bevestigingsscherm en ga akkoord wanneer je het e-ticket wilt bestellen.
  6. Het e-ticket wordt vervolgens aan je account toegevoerd en is in je overzicht in de App terug te vinden.